Lleugera reducció de l’atur a la comarca. Durant el passat mes de novembre, i seguint la tònica de l’Estat i de Catalunya, les xifres d’atur a la comarca han disminuït. Concretament, les oficines de treball han registrat 436 persones aturades menys respecte a l’octubre. Aquestes xifres representen un descens d’un 1,46% respecte al mes anterior, amb un total de 29.454 persones en situació de desocupació.

Des de la UGT destaquen que, malgrat la lleugera reducció del nombre de persones aturades, els preocupa “l’increment de l’atur entre les dones i les persones immigrants, així com la caiguda de la contractació, tant la indefinida com la temporal” i remarquen que el 75% dels registrats a les oficines de treball catalanes “tenen uns ingressos inferiors als 426 euros o no cobren cap prestació”.

ELS EXTREMS
Valoracions a banda, les poblacions vallesanes que han registrat un descens més gran en el nombre de desocupats han estat Mollet (-90), Granollers (-69) i Montornès (-55). A la banda oposada hi ha la Llagosta, amb 28 persones més a l’atur, Sant Fost, amb 21, i Bigues i Riells, amb 13 treballadors menys.

Aquest mes l’atur s’ha reduït a tots els sectors amb excepció dels serveis, on s’ha incrementat en 1.665 persones. L’atur a la construcció es redueix en 1.420 persones, a la indústria en 913 i a l’agricultura en 521 persones. A escala catalana, l’atur s’ha reduït en 1.868 persones, un 0,36% menys respecte al mes anterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram