Els diners corresponen a les inversions del barri del Congost. Foto: Arxiu

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat presentar un requeriment al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè faci efectiu el pagament d’1.022.522 euros que els deu de la subvenció concedida per al projecte d’intervenció integral del barri del Congost. Des del consistori, a més, amenacen el Govern amb anar als jutjats si no satisfan el deute.

El regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps, remarca que la Generalitat “deu més del 30% de la subvenció promesa fa prop de nou anys i mig”. L’any 2006 van començar les obres al barri del Congost, una actuació que va ser pressupostada amb gairebé set milions d’euros i que havien de pagar a parts iguals l’Ajuntament i la Generalitat, però el Govern no ha fet efectiva la seva part del pagament, cosa que segons Camps afecta negativament les arques municipals.

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament amenaça la Generalitat d’acudir a la justícia per reclamar deutes pendents. I és que ja es va fer amb el cas de les obres de reforma del tram central de la carretera. Abans de l’estiu, l’Ajuntament va fer la reclamació prèvia a l’inici del procés judicial per un deute pendent de 756.000 euros i, segons fonts del govern municipal, la Generalitat ha satisfet el deute fa uns quinze dies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram