A la comarca, es volen recollir més de 270 tones d’aliments. Foto: Arxiu

En els últims anys, el Gran Recapte organitzat per la Fundació Banc dels Aliments s’ha convertit en indispensable. Aquest cap de setmana es farà una nova edició i l’ambició dels seus organitzadors és manifesta: superar els 4,7 milions de quilos de menjar que es van recollir l’any passat i arribar als cinc milions.

A causa de l’augment dels punts on es podran fer els donatius, aquest any la Fundació del Banc dels Aliments necessita urgentment 25.000 voluntaris i, per això, ha fet una crida a través d’un vídeo gravat amb càmera oculta. Una crida a la qual s’han sumat els diferents ajuntaments de la comarca, que han demanat que els ciutadans hi participin activament, tant acudint als diferents punts a deixar menjar com fent de voluntaris.

Enguany, s’han organitzat 2.500 punts de recollida en mercats i supermercats de Catalunya, dels quals un centenar són de la comarca. Els organitzadors esperen superar les 270 tones d’aliments que es van recaptar l’any passat a la regió.

Principalment es volen recollir aliments que es conservin durant temps (llegums, conserves, llet, oli, carn, entre altres). Quan la recollida d’aliments s’hagi completat, el següent pas serà classificar, gràcies a la feina dels voluntaris, els productes als magatzems de Barcelona, Reus, Lleida i Girona en altres magatzems repartits per les diferents comarques i a les seus de les entitats que repartiran els aliments.

Un any més, la funció del Gran Recapte va més enllà de la recollida d’aliments, ja que també busca conscienciar la societat de la importància d’un consum alimentari raonable i sostenible i cridar l’atenció sobre l’impacte de la pobresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram