Red Elèctrica d’Espanya vol que la línia passi de 200 Kv a 400 Kv. Foto: Arxiu

L’Ajuntament exigeix al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que “estudiï diferents alternatives a la conversió de la línia d’Alta Tensió en una de Molt Alta Tensió (MAT)”. Red Elèctrica d’Espanya preveu que la línia, que passa pel municipi, modifiqui la tensió i passi de 200 kilowatts a 400. De fet, ja s’ha sol·licitat l’avaluació de l’impacte ambiental que pot provocar. Aquesta decisió de Red Elèctrica no ha agradat gens al govern municipal, que s’oposa rotundament a aquest canvi.

Des de l’Ajuntament ja han enviat un escrit al Ministeri en el qual els demanen que valorin la possibilitat de “processos de producció d’energia alternatius i renovables”, a més de tenir en compte “l’alternativa del soterrament en els trams adjacents als nuclis urbans i als espais naturals o, en tot cas, cercar altres tecnologies que no impactin sobre el medi ambient i el paisatge”. El consistori també sol·licita que es justifiqui adequadament “la demanda de consum que provoca la construcció de la MAT, la seva utilitat pública i les necessitats reals d’establir-la si no entra en conflicte amb drets fonamentals com el dret a la residència i a la seguretat en equipaments públics”.

A més de tot això, l’Ajuntament també insta a realitzar una avaluació dels possibles efectes que pot causar la línia de 400 kilowatts sobre la població i el medi natural i que s’estableixin mesures concretes que permetin “prevenir, corregir i, en el seu cas, compensar els efectes adversos”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram