La plaça Manuel Montañà serà un espai de la plaça de la Porxada. Foto: Arxiu

Finalment la plaça Manuel Montañà canviarà de nom. Així ho ha decidit la Comissió del Nomenclàtor de la ciutat després que la família de l’alferes franquista ho demanés expressament. La plaça, però, no es dirà Boada, com demanava la Crida per Granollers-CUP, sinó que passarà a ser un nou espai de la plaça de la Porxada, ubicada just al costat, i es donarà continuïtat a la numeració dels habitatges.

D’aquesta manera es posa fi a la polèmica originada fa setmanes quan la CUP va exigir aquest canvi de nom “com a acte obligat de justícia cap a les víctimes del franquisme i de restitució de la memòria històrica”, una petició a la qual es va afegir el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes.

Ara l’acord de la comissió del nomenclàtor es traslladarà a la junta de govern local, que farà l’aprovació del canvi de nom. Després, caldrà seguir el procés d’exposició pública que marca la normativa.

Des de la CUP celebren el canvi de nom i fan palès que “40 anys després de la mort del dictador era un acte pendent de memòria i justícia que no es podia ajornar més” i agraeixen que la família de l’alferes s’hagi afegit a la demanda per canviar el nom de la plaça.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram