L’Audiència diu que Panrico va discriminar CCOO respecte de la UGT. Foto: Arxiu

L’Audiència Nacional ha condemnat Panrico per deixar de pagar l’any 2012 a la Federació Agroalimentària estatal del sindicat CCOO els 30.000 euros anuals que rebia per “diferents despeses de gestió” i retirar-li dos treballadors alliberats a temps complet. La Sala del Social conclou que l’empresa, que segons la sentència va mantenir beneficis similars a la UGT, “va vulnerar el dret de llibertat sindical de CCOO” i la va “discriminar” perquè “no va subscriure els acords que sí que va aprovar la UGT”. Panrico ja ha recorregut la sentència davant el Tribunal Suprem.

Des de la UGT, per la seva banda, neguen haver rebut pagaments similars als de CCOO i consideren “una injustícia” la interpretació feta per l’Audiència Nacional que l’empresa va discriminar CCOO respecte a la UGT. El sindicat no es va presentar al judici perquè, com que a la demanda no se’ls demanava res, van considerar que “no era necessari ser-hi presents”.

Per una altra banda, extreballadors de Panrico han fet pública una carta en la qual acusen l’empresa de pagar als dos sindicats per “mantenir la pau social davant els ERO” i lamenten que quan Panrico tenia dificultats “invertís en els dos sindicats majoritaris per imposar el silenci entre els treballadors”.

Des de CCOO ja han defensat la legalitat del pacte i afirmen que els diners estaven destinats a despeses de la secció sindical, però que s’abonaven a la Federació Agroalimentària perquè “no hi ha un número de compte per a cada secció”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram