L’atac feixista a Granollers va causar 224 víctimes mortals. Foto: Arxiu

Indignació a l’Ajuntament per la celebració de l’acte d’homenatge als feixistes italians, aliats de Franco durant la Guerra Civil Espanyola, que va fer la setmana passada l’ambaixada d’Itàlia a Madrid, amb motiu del dia de les forces armades italianes.

L’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, ha rebutjat aquest acte que considera “immoral i sense cap mena de sensibilitat a la memòria històrica” i demana explicacions a l’ambaixada d’Itàlia. Mayoral recorda que “s’ha homenatjat qui va bombardejar Granollers el 31 de maig de 1938”, un dia fatídic de la història de la capital vallesana, on cinc avions italians van llençar 60 bombes i 750 kg de metralla sobre el centre de Granollers. L’atac va durar un minut i va causar 224 víctimes mortals i 165 ferits.

Des de l’Ajuntament consideren que s’hauria de tenir una mica més de respecte per les persones que van perdre la vida aquell dia i evitar aquests tipus d’actes en els quals es fa un enaltiment del feixisme.

Però Mayoral no ha estat l’únic indignat per aquesta celebració, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó i l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica també han mostrat el seu rebuig.

De moment, l’ambaixada d’Itàlia encara no ha donat cap explicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram