És la primera vegada que un cor de l’Estat espanyol aconsegueix aquest reconeixement. Foto: Amics de la Unió

El Cor Infantil d’Amics de la Unió no té res a envejar al grup dels adults. Dissabte passat va aconseguir el primer premi al 47è Certamen Coral de Tolosa, cosa que el converteix en el primer cor de l’Estat espanyol que aconsegueix aquest reconeixement.

A més, aquest concurs també atorga un premi al millor cor de tot el certamen que el nomina a la final del Gran Premi Europeu de Cant Coral, on només accedeixen els finalistes dels sis certàmens més prestigiosos d’Europa. En aquesta ocasió, el guanyador de Tolosa va ser el conegut cor francès Mikrokosmos, que va obtenir 89,30 punts del jurat, només mig punt per sobre dels 88,80 del Cor Infantil Amics de la Unió. És també, doncs, la primera vegada que un cor infantil obté una puntuació tan propera a la nominació per al Gran Premi. El Cor Infantil Amics de la Unió ja havia participat en el concurs els anys 2008 i 2010, aconseguint a la darrera vegada el segon premi.

El certamen, celebrat a Guipúscoa, és una de les cites més importants en el món coral, ja que en el concurs només hi poden participar els cors que passin un estricte procés de selecció previ. A més, és un dels sis certàmens que formen part del prestigiós Gran Premi Europeu de Cant Coral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram