Presentació de la campanya Seu, guaita i fes-la petar. Foto: Gran Centre

Després de 18 anys, el carrer Anselm Clavé tornarà a ser un espai de descans i conversa. Dissabte passat, l’Associació Cultural de Granollers i Gran Centre van signar un conveni per recuperar la campanya Seu, guaita i fes-la petar. Aquesta campanya, que es va posar en marxa l’any 1997 però després va desaparèixer, consisteix que els botiguers posin cadires de boga davant els seus comerços per convidar a la conversa i a facilitar la relació social entre els ciutadans, a part de recuperar la vella costum de treure les cadires al carrer per xerrar amb el veïnat.

Molts botiguers encara conserven antigues cadires de vímet que treien al carrer per oferir-les a tothom qui volgués fer un petit descans en el camí. Ara, podran ser restaurades per ells mateixos, si ho desitgen, o bé mantenir-les tal com estan.

El president de l’Associació Cultural, Ricard Caussa, remarca que “els nous botiguers podran participar d’aquesta campanya, perquè també podran disposar de cadires de vímet”. Segons Caussa, després de quasi 20 anys de la creació de la proposta, Seu, guaita i fes-la petar, aquesta segueix tenint molt sentit, perquè “tenim un espai adequat per fer-ho”. El president de l’Associació Cultural confessa que “amb el temps ens hem acomodat i ho hem deixat de fer”, però diu que “sempre va bé un lloc on poder conversar o simplement descansar i mirar el nostre voltant”.

A més, segons afirmen els seus impulsors de la proposta, la recuperació d’aquesta iniciativa permetrà potenciar una mica més el comerç de proximitat i que la gent pugui gaudir de l’entorn on estan ubicats els diferents comerços de la ciutat.

La nova presidenta de Gran Centre, Laura Sabatés, considera que aquesta campanya és un gran reclam que pot beneficiar els comerços del centre de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram