Autoliv tancarà i acomiadarà 290 treballadors. Foto: Google Maps

Nou cop dur a la industria de components d’automoció de la comarca. La multinacional sueca Autoliv ha comunicat al comitè d’empresa la intenció de tancar la planta del municipi en el termini d’un any, cosa que suposarà l’acomiadament de 290 treballadors.

Des de CCOO ja han expressat el seu “rebuig frontal” a la decisió, avalen la importància de la planta vallesana i denuncien que en els últims anys la multinacional, que fabrica cinturons de seguretat, ha registrat una disminució progressiva de la plantilla.

El comitè d’empresa ja ha instat la direcció del grup a “obrir un procés d’anàlisi i negociació que culmini amb un pla de reindustrialització que garanteixi la continuïtat de l’activitat”. A més, els representants legals dels treballadors han assegurat que durant els pròxims dies presentaran propostes a la direcció de l’empresa amb la finalitat que reconsideri la decisió del grup i es pugui obrir un escenari completament diferent, amb l’objectiu de mantenir el màxim nombre possible de llocs de treball.

UGT, per la seva banda, ha fet una crida a totes les administracions perquè treballin conjuntament per evitar el tancament de l’empresa i reclama “la derogació de totes les reformes que faciliten aquest tipus de mesures empresarials”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram