Foment del Treball estudia expulsar la Cecot. Foto: Arxiu

En una decisió sense precedents, el comitè executiu de la patronal Foment del Treball va decidir, dilluns passat, expedientar la patronal vallesana Cecot com a primer pas que podria acabar en l’expulsió.

La patronal que presideix Joaquim Gay de Montellà ha decidit encarregar a la comissió de règim intern de l’entitat “un informe sobre si la configuració i actuacions de l’organització empresarial Cecot, presidida per Antoni Abad, entren en conflicte amb disposicions dels estatuts de Foment del Treball”.

El punt de conflicte és el desembarcament de Cecot a Barcelona amb la celebració d’actes com la Nit de l’Empresari, esdeveniment que se celebrava tradicionalment a la ciutat de Terrassa i que aquest any, per segon exercici consecutiu, tindrà lloc a la capital catalana. També la prestació de serveis per part de Cecot en altres territoris hauria molestat Foment.

Cal recordar que la Cecot, malgrat formar part de Foment, ha mantingut el seu posicionament favorable al dret a decidir. Però més enllà de les qüestions polítiques, hi ha un fort malestar de Foment cap a la política d’expansió territorial de la Cecot. La cúpula de Foment vol acollir-se a això per valorar la possible expulsió.

Encara que va néixer a Terrassa, la Cecot actua a diferents territoris com el Vallès Oriental o Girona i ara també ho ha començat a fer a Barcelona.

Des de la patronal vallesana han comunicat a Línia Vallès que no faran cap valoració fins que no se’ls “notifiqui per escrit qualsevol decisió que es prengui”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram