Alstom compra les instal·lacions de Santa Perpètua. Foto: Alstom

La multinacional francesa Alstom reforça el compromís de permanència a Catalunya amb la compra de les instal·lacions que ocupa a Santa Perpètua per entre 45 i 60 milions d’euros. La companyia ha exercit el dret de tempteig preferent que tenia sobre les naus i instal·lacions, que ocupen un solar de més de 350.000 metres quadrats i assegura, en un comunicat, que d’aquesta manera demostra el seu compromís a llarg termini i “la vocació d’Alstom de convertir la planta Santa Perpètua en una referència”. Fins ara les instal·lacions eren propietat d’Inbisa i la multinacional hi estava en règim de lloguer.

Sobre el solar de 35,6 hectàrees s’ubiquen més de 67.000 metres quadrats de tallers de producció per a mecanitzat i tall de perfils, soldadura de subconjunts, pintura i muntatge i acabat de trens. El centre també disposa de 3.000 metres quadrats de tallers de proves i una via d’1,2 quilòmetres per a proves dinàmiques, connectada a la xarxa ferroviària. Aquesta fàbrica disposa d’un centre d’enginyeria i un laboratori tecnològic dedicat a la investigació en matèria d’ergonomia i confort global de passatgers.

La planta de Santa Perpètua, inaugurada el 1994, és la més moderna del Grup a tota Europa i una de les poques plantes d’Alstom capaç de fabricar trens d’alta velocitat, regionals, tramvies, i metros. Actualment, el 90% de la seva producció es dedica a l’exportació. Alstom és també l’única multinacional que compta a Espanya amb una planta capaç de fabricar trens complets.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram