La moció va ser aprovada en l’últim Ple. Foto: Ajuntament

Martorelles vol deixar de pagar els impostos a Espanya per fer-ho a Catalunya. El Ple municipal va aprovar, la setmana passada, una moció sobre la sobirania fiscal del país. La proposta va ser presentada pel grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i va ser el seu portaveu, Marc Pertíñez, l’encarregat d’explicar-la als assistents.

La moció acorda “manifestar la voluntat del municipi de Martorelles d’exercir la seva sobirania fiscal i així iniciar els mecanismes necessaris per procedir al pagament de l’impost sobre la Renda a les Persones Físiques (IRPF) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) d’aquest Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya en els pròxims mesos”.

La proposta va provocar una gran controvèrsia entre l’equip de govern que, tal com va dir l’alcalde, Marc Candela, va tenir “llibertat de vot” en aquest tema.

Finalment, la moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Convergència Democràtica de Catalunya (CdC) i Més Acció per Martorelles (MAPM). Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es van mostrar en contra de la moció, mentre que Units per Martorelles (UxM) es va abstenir.

D’aquesta manera, l’Ajuntament exigeix la creació d’una Agència Tributària de Catalunya en els pròxims mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram