Concentració dels treballadors de Valeo davant de la Generalitat. Foto: CCOO

Segueix la vaga indefinida a Valeo. Les negociacions entre la direcció i els treballadors han arribat al final del període de consultes sense acord. Dilluns es va portar a terme la darrera reunió, en la qual l’empresa va mantenir la decisió de traslladar l’activitat productiva a Saragossa i tancar la planta vallesana. Els treballadors, per la seva banda, han anunciat que portaran als tribunals la deslocalització de l’empresa.

Valeo ja ha anunciat que aquesta deslocalització implicarà una retallada salarial, tot i que no ha concretat la quantitat. La realitat, segons els sindicats, és que “el cost salarial d’un empleat de la planta de Saragossa és de 20 euros per hora, davant dels 27 que costa un de Martorelles”. Per això, creuen que aquesta és la raó per la qual la multinacional ha decidit traslladar més de 200 persones a l’Aragó en lloc de portar a Catalunya els 80 operaris que es dediquen a la climatització en aquella fàbrica. Els treballadors seran subrogats per la filial aragonesa, motiu pel qual passaran a cobrar el mateix que els seus companys.

Els treballadors de Valeo ja han rebut el suport de diferents partits polítics i ajuntaments de la zona, però dimarts van fer una concentració davant de la Generalitat per demanar que el Govern intercedeixi en la negociació i faci que Valeo doni marxa enrere a la seva decisió.

CCOO ha destacat que la planta de Martorelles, dedicada a sistemes de climatització per al sector de l’automoció, sobresurt en el grup per les seves ràtios de competitivitat, qualitat i fiabilitat dels seus productes i té un pla industrial que garanteix la feina fins al 2019.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram