Un moment de la concentració d’ahir davant de l’empresa. Foto: CCOO

Dimecres a la tarda s’esgotava qualsevol oportunitat de negociació i a les 10 de la nit els treballadors de la planta de Valeo al municipi iniciaven la vaga indefinida.

Divendres passat, la direcció de la multinacional francesa, fabricant de components per a l’automòbil, comunicava als sindicats el tancament de la fàbrica de Martorelles i el trasllat de l’activitat a Saragossa. Una mesura que afectarà 257 treballadors. Des de llavors, s’iniciava una negociació a contrarellotge que, dimecres, va acabar sense cap acord i que no ha pogut evitar que comencés la vaga indefinida.

El president del comitè d’empresa, Manuel Zamora, ha explicat que han demanat a la multinacional que mantingui la fàbrica oberta, però “no hi ha hagut oportunitat de negociació” i afegeix que l’empresa al·lega “una reordenació industrial, però per a nosaltres és un tancament encobert”.

L’empresa, segons el president del comitè, els ha proposat, per escrit, “una reducció de sous”, el que considera que és una invitació als treballadors perquè marxin, cosa que el fa pensar que “això no és una decisió econòmica, sinó política i de deslocalització industrial”. Des de CCOO acusen Valeo de saltar-se les obligacions legals per tancar la fàbrica en haver-hi plantejat la mesura com un trasllat del personal amb un període de negociació de 15 dies.

Diversos alcaldes de la comarca ja han mostrat el seu suport als treballadors. Alguns d’ells, fins i tot, van assistir a la manifestació d’ahir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram