Rebaixen els sous de l’alcalde i els regidors a dedicació completa. Foto: Arxiu

Durant aquest mandat els sous dels càrrecs polítics del municipi seran menors. El Ple de l’Ajuntament ha aprovat rebaixar un 14% el sou de l’alcalde, Sergi Mingote, i un 8% el dels regidors amb dedicació completa. Així doncs, l’alcalde cobrarà 50.000 euros bruts l’any i els dos regidors a temps complert 49.500 euros bruts l’any. Els regidors amb una dedicació del 53% de jornada percebran 26.235 euros i els del 23% cobraran 11.385 euros bruts l’any. L’assignació total en sous per a l’equip de govern serà, per tant, de 250.475 euros l’any. En aquest sentit, Mingote assegura que amb la mesura converteix “Parets en el tercer municipi més gran de la comarca que aplica un estalvi tan important”.

Aquesta rebaixa dels sous només ha rebut el vot favorable del PSC i C’s. Sumem Parets hi ha votat en contra i Ara Parets ERC, NOPP i CDC s’han abastingut.

El portaveu de Sumem Parets, Antonio Molina, ha remarcat que votaven en contra de la proposta perquè consideren que “un sou brut de tres vegades el sou mínim interprofessional seria suficient”. Jordi Seguer, d’Ara Parets ERC, ha afirmat que no estan d’acord amb la partida de dietes perquè creuen que el sou de l’alcalde ja “hauria d’incloure tots els conceptes” i ha assegurat que proposaran la “reducció, almenys, del 50% del capítol de dietes d’alcaldia”.

Durant el Ple també s’ha aprovat, a proposta del grup d’Ara Parets ERC, la creació d’una taula d’emergència social per ajudar les famílies amb pocs recursos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram