Aposten perquè els nous jutjats tractin temes de família. Foto: Google Maps

El Departament de Justícia té molt clares les funcions que vol que adoptin els nous jutjats de reforç que es crearan a la ciutat i aposta perquè assumeixin en exclusiva “tots els assumptes de família i incapacitats”. Des del Departament asseguren que si els nous jutjats assumeixen aquestes qüestions “es farà front amb més eficàcia al volum de feina existent i es podrà desenvolupar-la amb normalitat a tots els jutjats de primera instància de Granollers”.

Aquesta també és l’opció per la qual aposta el jutge degà, Carlos Puigcerver, perquè “facilitaria la gestió dels jutjats”. Actualment, dels tres dies que es dediquen als assumptes de família, un es reserva per als casos més urgents i els altres dos a la resta, però la saturació de feina fa que s’estiguin donant cites per a l’any 2017. “Si deixem de rebre casos de família, el dia dedicat a aquests temes que hem deixat lliure a l’agenda ens permetrà avançar les altres vistes pendents”, assegura el jutge degà.

Tot i que sembla que els dos nous jutjats de reforç estaran en marxa en les pròximes setmanes, el Departament de Justícia alerta que el calendari no depèn exclusivament d’ell, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha de nomenar els dos jutges i el Ministeri els dos secretaris judicials. La Generalitat només s’encarregarà de nomenar els cinc administratius de cada jutjat i d’adequar les instal·lacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram