Acusen al govern d’ICV-EUiA de deixar factures pendents per pagar. Foto: Arxiu

El nou govern municipal assegura que l’anterior executiu ha deixat factures pendents de pagar per valor de quatre milions d’euros, segons es constata a l’anàlisi dels comptes municipals que s’ha dut a terme durant els últims dies. Alguns d’aquests pagaments afecten empreses de serveis bàsics per a la ciutadania, com ara la recollida d’escombraries, on la firma concessionària, SERSA, té pendent de pagament prop d’un milió d’euros.

“Aquest fet ha afectat negativament el termini que l’Ajuntament paga a proveïdors, que durant el primer trimestre d’enguany era de 119 dies”, explica el nou alcalde, Óscar Sierra, que també lamenta que l’auditoria dels comptes municipals respecte al període 2011-2014 constati que durant aquest temps la despesa municipal en serveis socials es va reduir prop d’un 10%.

Sierra assegura que el nou govern farà un esforç per reduir la despesa política i, per això, els regidors amb dedicació exclusiva passaran de tres a dos i un treballarà a mitja jornada. A més, l’alcalde no començarà a cobrar el seu sou fins al 23 de juliol.

L’exalcalde Alberto López remarca que aquestes afirmacions no són certes i que només pretenen “desacreditar l’anterior equip de govern”. A més, destaca que en els últims anys “l’endeutament s’ha reduït per sota del 50%”.

Pel que fa a les partides socials, López afirma que la reducció no ha estat del 10%, sinó del 7,6%, i remarca que “aquesta retallada no ha afectat en cap cas els serveis directes a les persones, sinó que correspon a l’amortització de dos llocs de treball temporal que va assumir en el seu moment el Consell Comarcal del Vallès Oriental”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram