S’impulsaran dos jutjats de reforç a la ciutat. Foto: Google Maps

Les demandes dels operadors judicials han estat recollides pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que autoritzarà dos nous jutjats de primera instancia de reforç per reduir la sobrecàrrega de feina que pateixen els jutjats de Granollers.

Segons el TSJC, “la posada en marxa dels nous jutjats de reforç està prevista per als pròxims mesos” i serà el Ministeri de Justícia qui s’encarregarà del nomenament dels dos magistrats i dels dos secretaris judicials que s’hi destinaran.

Per la seva banda, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya adequarà dos espais específics que podrien situar-se a la primera i sisena planta de l’edifici judicial de Granollers. Alhora, els dotarà de personal administratiu, amb cinc persones per jutjat, i de recursos materials, tal com es va comprometre fa dues setmanes.

El degà del Col·legi d’Advocats de Granollers, Josep Medina, ha expressat la seva satisfacció davant la decisió, però recorda que “només s’estan atenent les mesures urgents” i que el partit judicial necessita l’ampliació de la planta judicial. En aquest sentit, des del Col·legi d’Advocats de Granollers remarquen que “els jutjats de reforç es creen per temps limitat i és per això que continua sent del tot necessari la creació de tres nous jutjats d’instància a la ciutat, la creació d’un servei comú d’actes de comunicació i poder ascendir a la categoria Grup tercer”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram