El Ball de Gitanes i el Correfoc són dos atractius de la Festa. Foto: Diables de Montmeló

És tan a prop que gairebé es pot tocar. I és que només queden set dies perquè arrenqui la Festa Major de Montmeló, que omplirà de cultura i vida els carrers i les places. El tret de sortida de les celebracions es farà el pròxim dijous 25 de juny, i s’allargaran durant quatre dies, fins al dilluns 29.

ESCALFANT MOTORS
Tot i que no formen part del calendari oficial, els dies anteriors serviran com a prèvia de la festa. El 23 de juny se celebrarà la revetlla de Sant Joan, amb una cercavila i l’Encesa de la Foguera a càrrec dels Diables. Un sopar popular i el ball de Sant Joan clouran la diada. Per últim, dimecres 24 es presentarà el documental 1936-1939: El que no està escrit però que va passar, el tercer treball que es fa sobre la incidència que va tenir la Guerra Civil al municipi, que es relacionen entre si sota el títol Montmeló, la memòria del temps.

Els actes propis de la festa arrencaran amb el derraping, una de les proves més ràpides de la festa, que se celebrarà a les sis de la tarda a la plaça de la Quintana, que també serà l’escenari de la cercavila d’inici de festa. La lectura del pregó anirà a càrrec del Pare Manel, i a la nit els Diables s’encarregaran de la Tronada i el Correfoc, i la jornada acabarà amb un sopar popular i diferents actuacions musicals.

El dia 26 es disputarà una competició de pàdel, però la música serà la gran protagonista de la jornada, amb la cantada de la Coral de Gent Gran, el Concert de Festa Major o el Tour 40, a càrrec de l’emissora Los 40 Principales.

Dissabte 27 es podrà lluitar contra la calor a la Festa de l’Aigua, a les 12 del migdia a la plaça de la Constitució. L’arrossada popular, la 35a trobada de gegants o l’espectacle Aladin faran les delícies de grans i petits.

L’últim dia serà el més esportiu, amb la final del torneig de billar, un concurs d’habilitats futbolístiques i un partit de freakball. El Castell de Focs i el Ball de fi de Festa clouran els actes festius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram