Els pactes se centren en PSC, MAPM i ICV-EUiA. Foto: Arxiu

Els partits amb un únic regidor seran la clau per formar govern a Martorelles. ERC i Units per Martorelles (UxM) van empatar a tres regidors en les eleccions del 24 de maig i després de descartar formar un govern de coalició, els dos partits ja han començat a negociar possibles pactes amb les altres forces polítiques. L’única cosa que queda clara, per ara, és que cap dels dos grups compta amb CiU per formar govern.

Per la seva banda, ERC ha començat a perfilar un pacte de govern estable que, en principi, inclouria regidors del PSC, Més Acció per Martorelles (MAPM) i ICV-EUiA. El cap de llista d’ERC, Marc Candela, assegura que no compten amb UxM per formar govern perquè “els votants no ho entendrien” i remarca que “a Martorelles s’ha votat pel canvi, per renovar maneres de fer, per una nova generació sense rèmores al passat, ni vicis adquirits i això ho tindrem en compte a l’hora de tancar acords”.

UxM, que tampoc compta amb ERC per formar govern, ha emès un comunicat en el qual afirma que “ERC ha tancat les portes a qualsevol pacte de govern i procedirem a obrir negociacions amb altres formacions polítiques, a excepció de CIU” i destaca que “en cas que no sigui possible cap pacte de govern amb altres forces polítiques, UxM farà una oposició constructiva en defensa dels interessos del poble”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram