ICV es queda a un regidor de la majoria absoluta. Foto: Línia Vallès

ICV seguirà governant a Santa Perpètua. Els ecosocialistes han guanyat les eleccions amb una considerable pujada de vots (3.381). Han obtingut 10 regidors a la nova corporació, quedant-se a un representant de la majoria absoluta. Uns resultats que, segons ha reconegut la seva cap de llista i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, no s’esperaven.

Una altra de les formacions guanyadores ha estat ERC-MES-AM, que ha doblat el nombre de regidors –n’ha obtingut quatre– i també el de vots respecte al 2011 –1.403–. El seu alcaldable, Pol Altayó, va afirmar estar molt content, tot i que no oblida que no ha guanyat les eleccions. La tercera força política ha estat el PSC, que ha perdut suports i ha passat de cinc a tres regidors, obtenint la confiança de 1.209 electors. El candidat Manuel Ruiz s’ha mostrat “decebut”, perquè passen a ser la tercera força en les municipals i creu que “s’ha de fer l’autocrítica corresponent”. Una de les forces polítiques triomfadores ha estat Ciutadans, que amb 997 vots, irromp amb dos regidors. El seu cap de llista, Joan Albalat, ha lamentat que “per 14 vots no hem assolit el tercer regidor”.

La CUP ha estat també una de les formacions guanyadores aquestes eleccions locals en aconseguir representació municipal per primer cop al municipi. El candidat de la CUP, Salvador Alemany, ha manifestat la seva alegria pels resultats i per haver assolit un dels objectius de la formació “aconseguir representació a l’Ajuntament”. Per últim, la PCCA ha renovat el seu regidor i serà la darrera força política al consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram