Tot apuntava que ERC Martorelles, amb Marc Candela com a cap de llista, entraria amb força al govern municipal, però ningú podia imaginar que arribés a guanyar-les. La lluita estava entre Units per Martorelles (UxM), amb Romuald Velasco al capdavant, i CiU, amb Marc Pertiñez com a cap de files, que en els darrers mesos no havien deixat de tenir forts enfrontaments per diferents temes locals. Però els republicans, pas a pas, han anat fent el seu camí i han donat la sorpresa electoral amb 610 vots. D’aquesta manera, ERC passa de tenir un regidor a tenir-ne tres. Els republicans, però, empaten en nombre de representants amb UxM, que fins ara tenia l’alcaldia.

UxM ha obtingut 458 vots, mentre que CiU se situa com a tercera força, amb 382 vots i es queda amb dos regidors. PSC, Més Acció per Martorelles–MAPM i ICV-EUiA mantenen el regidor que han tingut durant la darrera legislatura. En 2011, UxM va aconseguir el govern amb un quadripartit amb MAPM, ICV-EUiA i ERC, és a dir, amb tots els partits amb representació menys CiU. En 2011, la idea era treure els convergents del govern local, però ara UxM no ho tindrà tan fàcil, perquè ERC és la guanyadora i ja ha anunciat que no farà cap tipus de pacte.

Així doncs, les possibilitats d’acords són molt variades, però caldrà veure si Candela li guanya una altra vegada la partida a Velasco.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram