El Consell Comarcal farà cursos d’ocupació al sector metal·lúrgic. Foto: Arxiu

La iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Oriental per promoure l’ocupació al sector metal·lúrgic ha estat una de les 12 propostes seleccionades per formar part del projecte Ocupació a la indústria local impulsat per la Diputació de Barcelona per afavorir la competitivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració publicoprivada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l’atur.

La metal·lúrgia implica a la comarca 632 empreses, més de 5.800 assalariats i representa el 8% del PIB. La iniciativa del Consell Comarcal ofereix cinc especialitats formatives professionalitzadores que arribarien a 100 persones i 200 empreses per aconseguir un 50% d’insercions. Així doncs, aquesta proposta persegueix la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de les persones del seu àmbit territorial que tenen especials dificultats per trobar un lloc de feina, per afavorir-ne la contractació en el sector d’activitat del metall, excepte maquinària i equips.

Del projecte Ocupació a la indústria local, que és la primera vegada que es porta a terme i està dotat amb dos milions d’euros, destaca l’elevat nivell de concertació institucional -territorial i sectorial- i de col·laboració publicoprivada, la important presència dels centres d’R+D+I i que el nombre d’empreses previstes que hi col·laboren és gairebé vuit vegades superior al previst.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram