Imatge de la signatura del conveni. Foto: Ajuntament Montmeló

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha signat un conveni amb l’Ajuntament per elaborar un Pla Local de Seguretat Viària. Amb el desplegament d’aquest Pla a Montmeló es pretenen aplicar mesures correctives i preventives per tal de millorar la seguretat viària en la xarxa viària urbana del municipi, així com reduir la sinistralitat amb víctimes que s’hi registra.

Montmeló ja disposa de convenis amb l’SCT de cessió de cinemòmetres, etilòmetres, així com de mobilitat segura. Per al director del SCT, Joan Josep Isern, “l’elaboració conjunta d’aquest Pla Local de Seguretat Viària és un pas més del municipi en matèria de prevenció d’accident de trànsit”.

Cal tenir en compte que Montmeló està en un punt estratègic del Vallès Oriental, envoltat d’instal·lacions com ara el Circuit de Catalunya, així com de punts d’activitat econòmica com diversos polígons industrials situats a distàncies relativament curtes del nucli urbà i que es poden recórrer a peu o en bicicleta.

Per aquest motiu, assegura l’alcalde de Montmeló, Jesús Guil, era “més que necessari impulsar mesures de protecció dels col·lectius més vulnerables”. En aquest sentit, un dels objectius del Servei Català de Trànsit que s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016 és la promoció dels Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants -Montmeló en té 8.863 (Idescat 2014)- així com fer-ne el seguiment, l’avaluació i actualització.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram