Instal·lacions d’Alstom a Santa Perpètua. Foto: Arxiu

Les instal·lacions de la seu d’Alstom canvien de mans. El grup espanyol Baraka Global Invest, propietat de l’empresari murcià Trinitario Casanova, ha anunciat aquesta setmana la compra de l’equipament per 45 milions d’euros. Des de feia més de 10 anys l’edifici pertanyia a la immobiliària Inbisa.

Alstom, d’origen francès, continuarà fabricant trens i tramvies en aquestes instal·lacions, on treballen unes 1.000 persones. La multinacional ha assenyalat, en un comunicat, que la companyia “és completament aliena a aquest acord” entre Inbisa i Baraka Global Invest, per això afirma que “el canvi de titularitat no afecta en cap cas l’activitat industrial de la companyia a Santa Perpètua”.

Les instal·lacions ocupen prop de 370.000 metres quadrats i estan formades per un total de 22 edificis que inclouen diferents naus per a la fabricació de trens. Amb aquest acord, Alstom passarà a pagar un lloguer al nou propietari durant deu anys, que és el temps que dura el contracte subscrit amb Baraka Global Invest.

En concret, aquest grup ara titular de les instal·lacions és un hòlding empresarial amb 200 treballadors especialitzats en l’edificació integral de centres comercials i dels supermercats, que se centra en inversions immobiliàries i en la promoció d’habitatges i sòl residencial. El grup té les seus principals a Madrid i Múrcia, però opera majoritàriament a Barcelona i Alacant.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram