Demanen la retirada dels judicis per ocupar pisos buits. Foto: PAH Granollers

L’Ajuntament de Granollers demanarà al BBVA i a la Sareb que retiri els processos judicials contra les famílies que ocupen pisos buits de la seva propietat i que acordin un lloguer social amb els afectats. Així ho va decidir la Junta de Portaveus amb el vot a favor de tots els partits i l’abstenció del PP.

En els darrers mesos la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Granollers (PAH) ha ocupat diferents pisos buits propietat d’entitats financeres i fruit de desnonaments, cosa que ha provocat que el BBVA i la Sareb hagin presentat recursos judicials en cinc casos, un dels quals ja va tenir la primera vista judicial a principis d’aquest mes.

Des de la PAH de Granollers adverteixen que “els pisos públics que es posen a disposició de persones desnonades només es destinen a les famílies que han perdut el seu habitatge en processos d’execució hipotecària, però no a les que han ocupat un pis buit propietat d’una entitat bancària” i demanen a l’Ajuntament que abans del 2 de juliol “es facin totes les gestions necessàries perquè les persones afectades puguin accedir de manera urgent a un habitatge d’emergència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram