L’Ajuntament desestima la construcció del Mercat Municipal. Foto: Google Maps

No hi haurà Mercat Municipal al barri de Can Corominas. L’Ajuntament ha rescindit el contracte per a l’execució del projecte que l’any 2009 es va atorgar a l’empresa Aljan S.A. Segons es va afirmar al darrer Ple municipal, la principal raó per la qual es rescindeix el contracte és que la Generalitat ha fet modificacions en les normatives que fan inviable el projecte.

L’any 2010 la Generalitat va modificar la regulació de superfícies comercials i la normativa que obliga a delimitar la Trama Urbana Consolidada (TUC). “L’any 2009, el contracte licitat disposava d’un model que funcionava, amb un supermercat de proximitat dins el mercat, però les modificacions legislatives que ha portat a terme la Generalitat ara el fan inviable”, justifica l’alcaldessa, Montserrat Sanmartí.

Tot i aquestes modificacions, en un principi l’Ajuntament no va voler renunciar al projecte i va obrir un litigi amb la Generalitat, que excloïa els terrenys de Can Corominas de la TUC, però no se’n va sortir amb èxit. L’any 2012, l’empresa Aljan va presentar un projecte modificat que va ser aprovat l’octubre del mateix any. Finalment, el novembre de l’any passat la concessionària va comunicar a l’Ajuntament que l’execució del projecte era inviable i el consistori ha decidit rescindir el contracte. “Com que ha estat a causa de factors externs, cap de les parts en té la culpa i es rescindeix el contracte i prou”, remarca l’alcaldessa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram