Una imatge de l'Institut Gioia, on havien estat els alumnes d'intercanvi. Foto: Google Maps

Un grup de 16 escolars alemanys, d’entre 14 i 15 anys, i quatre professors que tornaven de fer un intercanvi amb l’institut Giola de Llinars del Vallès estan entre les víctimes de l’accident aeri que s’ha produït als Alps.

L’avió de la companyia Gemanwings que havia sortit de Barcelona amb destinació Düsseldorf, Alemanya, amb el número de vol GWI9525, s’ha estavellat aquest dimarts al matí als Alps francesos amb 150 persones a bord. La presidència francesa ha assegurat que entre els 144 passatgers -dels quals dos eren nadons- i els sis tripulants que viatjaven a l’aparell no hi hauria supervivents.

La Moncloa ha confirmat que hi ha “45 cognoms espanyols” a la llista de passatgers, que encara no s’ha difós públicament. La majoria de les víctimes eren turistes alemanys que tornaven de vacances. També hi havia dos treballadors de Fira de Barcelona i dos de la multinacional Delphi.

Segons els investigadors de la gendarmeria que han pogut arribar al lloc de l’accident, una gran part de les restes de l’aparell estan al mateix lloc de l’accident, cosa que porta a descartar una explosió durant el vol. Segons han assegurat els investigadors, abans de l’impacte l’avió estava sencer i apunten a la hipòtesi d’un problema tècnic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram