29 famílies utilitzen el servei de bugaderia de la Creu Roja. Foto: Arxiu

Les dades que desprèn l’actual crisi econòmica continuen sent alarmants i Granollers no és una excepció. Durant l’any 2014, la Creu Roja va atendre 112 famílies del municipi durant els 159 dies que va oferir el seu servei de dutxa i bugaderia.

Del total de famílies ateses, 19 van utilitzar el servei de dutxa, 29 el de bugaderia i 64 ambdós serveis, però des de la Creu Roja alerten que “el més preocupant és que d’aquestes 112 famílies, 92 eren de nova incorporació, cosa que reflecteix un augment de la pobresa a la ciutat”.

Segons les dades de la Creu Roja, el perfil dels usuaris ha estat majoritàriament el d’homes joves i adults i de nacionalitat no europea. A més, 27 d’aquestes famílies de nova incorporació al servei tenen fills a qui s’ha proposat participar en altres activitats de l’oficina. D’aquestes famílies, 10 viuen al carrer per diferents circumstàncies, i altres tenen problemàtiques de salut associades.

El servei Esquitxa’t, iniciat per la Creu Roja a Granollers l’any 2012, té com a objectiu principal facilitar un espai on les persones que s’hi adrecin puguin obtenir un nivell satisfactori d’higiene i mantenir o adquirir nous hàbits personals.

Des de la Creu Roja asseguren que “arran de les atencions realitzades s’han detectat noves necessitats bàsiques i demandes dels ciutadans” i remarquen que es plantegen “incorporar nous complements relacionats amb els ja existents”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram