La prostitució també comporta riscos per a la salut. Foto: Arxiu

La crisi econòmica ha provocat que moltes dones que estaven en situació ‘normalitzada’ hagin hagut de tornar a dedicar-se a la prostitució. Així ho reconeixen els responsables de l’entitat ActuaVallès, que asseguren que durant el 2014, la seva seu de Granollers ha atès un total de 223 dones de la comarca que exerceixen la prostitució, de les quals 134 corresponen a persones que acudien per primer cop a l’entitat.

Segons la portaveu del projecte dona, Daniela Narváez, “els nous expedients s’expliquen perquè les dones es mouen més per l’Estat, fent estades de 21 dies, de forma que dones que abans treballaven en un mateix local o pis ara s’han de mobilitzar per poder guanyar una mica de diners”.

L’entitat, que dóna servei a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, afirma que en el darrer any s’han atès un total de 1.026 persones que exerceixen la prostitució i que majoritàriament es tracta de dones joves, menors de 35 anys, provinents d’Amèrica (central, carib i sud), seguides de les dones europees.

Totes les atencions s’han fet a través del Projecte Dona que l’entitat va posar en marxa l’any 1998, que s’emmarca en les línies prioritàries de salut pública per al control del VIH i altres ITS i que es desenvolupa amb el suport i de forma coordinada amb les administracions autonòmiques i locals i amb els principals agents sanitaris de la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram