Una de les xerrades de l’última Catosfera que es va fer a Granollers. Foto: Arxiu

Durant sis anys, el cicle de xerrades sobre les novetats tecnològiques i el món d’Internet que se celebrava a Granollers es deia Catosfera, però des de l’any passat es diu Granollers Digital. Aquí començava l’enfrontament entre l’Ajuntament i l’empresa Tirabol per la marca Catosfera.

L’organitzador de la trobada, el granollerí Joan Camp, va registrar la marca, els dominis i els noms d’usuari a les xarxes socials i l’Ajuntament no va poder utilitzar-los. Des del consistori no consideren “ètica l’actuació de Camp, perquè la Catosfera era de Granollers des del 2008, mentre que Camp va començar a organitzar-la el 2011”.

Fa uns mesos, l’Ajuntament va presentar un recurs a l’oficina de patents, que no va voler pronunciar-se sobre el cas. Per aquest motiu, el consistori ha presentat ara un contenciós administratiu que es resoldrà a Madrid. De moment, Joan Camp no ha volgut fer declaracions al respecte.

La vuitena edició de la Catosfera, que es farà el pròxim mes de setembre, tornarà a dir-se Granollers Digital i fonts municipals asseguren que, a banda d’aquesta trobada, Granollers treballa durant tot l’any en l’àmbit de les noves tecnologies amb l’organització de sessions formatives o la creació del portal de dades obertes.

La Catosfera 2015, en canvi, se celebrarà a Girona entre els dies 20 i 28 de març i tindrà com a fil conductor el títol Internet com a Estructura d’Estat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram