Foto de família amb els participants del documental. Foto: Ajuntament

Acte emotiu i multitudinari a la projecció de Tots som DERBI. La fàbrica de les emocions. Dijous passat, el Celler de Carrencà es va omplir de gom a gom en un esdeveniment que va ser l’escenari del retrobament de moltes de les persones vinculades a l’emblemàtica fàbrica de motos.

El documental recull el testimoni dels treballadors de la històrica factoria de motocicletes fundada per Simeó Rabasa l’any 1922. I és que, fins ara, només s’havia parlat de Derbi en l’àmbit esportiu i de la família Rabasa com a exemple d’empresa familiar, però mai s’havia escoltat les veus dels treballadors.

L’acte va començar amb la presentació de l’arxivera de Martorelles, Gràcia Pedrosa, que va explicar tot el procés de gestació del documental i va donar peu al parlament de dos dels treballadors de DERBI. D’una banda, Joan Ruíz, que representava l’etapa més antiga i gloriosa de Derbi, i, de l’altra, Sergi Pla, que representava la darrera etapa de la fàbrica.

Abans de la projecció del documental, l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, va oferir unes paraules d’agraïment i de record a aquelles persones que van lluitar per evitar el tancament de Derbi i també per a les persones que han fet possible el documental. Tot seguit, l’alcalde va fer entrega d’una peça de ceràmica commemorativa de l’acte als participants del documental.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram