L’Ajuntament de Granollers imposa les primeres multes coercitives a bancs per tenir pisos buits. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Granollers ja ha començat a imposar les primeres sancions a entitats bancàries per tenir habitatges buits durant més de dos anys. De moment, ha imposat quatre multes coercitives a Renthabitat Penedès, societat lligada a la desapareguda Caixa Penedès i absorbida per BancSabadell. L’import de cadascuna d’aquestes multes és de 5.000 euros.

Fonts de l’Ajuntament han anunciat que els diners totals recaptats, 20.000 euros, es destinaran a ajuts lligats a les polítiques d’habitatge que el consistori ja està desplegant, com ara les ajudes al lloguer o a consums de serveis bàsics d’aigua, gas i electricitat, entre altres.

Una vegada interposades les sancions, el consistori requerirà de nou a l’entitat perquè els habitatges siguin ocupats de manera immediata, mitjançant el règim que cregui més adient. Si el banc no ho fa, l’Ajuntament tornarà a imposar una nova multa coercitiva.

Aquestes sancions s’imposen d’acord amb la Llei de l’habitatge de Catalunya i en el marc de l’acord pres ara fa un any per part de tots els grups del consistori de sancionar les entitats bancàries amb habitatges desocupats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram