Més de cent immigrants reclamen papers per a tothom. Foto: Papers x tothom

Més d’un centenar d’immigrants en situació irregular van presentar dilluns passat a Granollers els documents per sol·licitar el permís de residència sense disposar d’un contracte laboral. L’acció es va portar a terme simultàniament a les ciutats de Catalunya on s’ha aprovat la moció a favor de flexibilitzar les condicions per a la “concessió i renovació” dels permisos de residència.

Els immigrants es van concentrar a les deu del matí a la Plaça de la Porxada per acabar d’omplir les instàncies i després van fer llargues cues per presentar les sol·licituds d’arrelament social a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Pere Pérez, membre de Papers per a tothom, remarca que l’actual llei d’estrangeria afecta “persones que abans tenien papers, però que es queden sense feina i no poden renovar el permís de residència. Es converteixen en persones invisibles, però existeixen”. Pérez assegura que l’acció de dilluns “és un primer pas, però caldrà seguir lluitant per aconseguir que es reconeguin els drets dels immigrants”.

L’associació Papers i drets per a tothom recorda que “la situació d’irregularitat administrativa aboca moltes persones a una greu exclusió social fent-los més vulnerables a l’explotació laboral, a l’economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la falta d’accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram