Vaga de la setmana passada dels treballadors de Petrus Foto: Arxiu

Ni l’èxit de la vaga, ni la mobilització de la plantilla han aconseguit que la multinacional Esselte fes marxa enrere en la seva voluntat de deslocalitzar la producció de la històrica marca Petrus des de la factoria de Santa Perpetua cap a altres fàbriques del grup ubicades a Polònia i la Xina. Finalment els treballadors han arribat a un acord per a l’acomiadament de tota la plantilla de l’àrea de producció, amb indemnitzacions econòmiques negociades que fixen per al 90% de la plantilla afectada condicions de 45 dies per any treballat i un acord per a prejubilar els nou empleats de més de 59 anys amb acompanyament fins a la jubilació.

L’empresa també s’ha compromès a compensar els treballadors pel temps de prestació d’atur que van consumir arran dels successius expedients de suspensió o regulació de jornada (ERTE) que han patit des de l’any 2009.
Segons fonts sindicals, la decisió de la multinacional era ferma des d’un principi i l’assemblea de treballadors de Petrus ha optat per “escurçar aquesta situació per evitar el desgast personal”. El president del comitè d’empresa, Juan Ramón Bueno, qualifica de “bon acord, que han signat amb tristesa”. Bueno assegura que “quan una multinacional pren una decisió així no hi ha altres opcions perquè la Llei els ho permet” i creu que els treballadors de Petrus han estat realistes.

Segons explica el comitè d’empresa, “la situació actual és de desmantellament de la producció de la planta perpetuenca, on continuaran treballant una trentena de persones en les àrees de magatzem, distribució i vendes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram