Actualment, la masia de Can Serra està molt deteriorada. Foto: Arxiu

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat la reconstrucció i rehabilitació de la masia de Can Serra per poder establir les condicions d’ús de la casa.

La masia, del segle XIV, es troba inclosa dins el Pla especial de protecció arquitectònic i arqueològic de Parets i està considerada un bé cultural d’interès local. Tot i que encara s’ha de determinar quins seran els seus usos, des de fa uns mesos ja hi ha instal·lat el taller de l’escultor Josep Plandiura. Així doncs, de moment s’ha pensat la masia com a taller de formació artística, on els estudiants procedents de fora de Parets es puguin quedar a menjar i a dormir.

La portaveu de Nova Opció per Parets (NOPP), Rosa Martín, considera “molt lloable” la instal·lació d’aquest escultor a la masia, però creu que “els usos s’haurien de debatre amb els veïns de la zona perquè tinguin coneixement dels futurs canvis”. En el mateix sentit, el portaveu de CiU, Raül Urtusol, remarca que estan “a favor de totes les iniciatives que suposin generar recursos econòmics i donin vida i qualitat a la vila, però amb el consens dels veïns i veïnes”.

El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Folguera, assegura que no veuen “amb bons ulls aquests canvis” i demanen un debat amb els ciutadans.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Francesc Juzgado, vol tranquil·litzar els diferents grups municipals i remarca que “una vegada que l’Ajuntament rebi les llicències d’activitat es tindrà molt en compte tot el que es va dir al Ple”, però recorda que aquest projecte ja ha passat per una exposició pública perquè tothom el conegués.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram