Una de les concentracions dels treballadors davant l’Ajuntament. Foto: Arxiu

Després de 14 dies de vaga indefinida els treballadors de les empreses metal·lúrgiques JEM i MKB han arribat a un acord amb la direcció de l’empresa que ha permès desbloquejar el conflicte.

Segons fonts de CCOO, l’acord assegura el pagament de la nòmina de desembre i el pagament del salari de gener i una part del deute acumulat (aproximadament 450 euros) abans del 15 de febrer. A partir del mes de març, les nòmines es pagaran com a màxim el dia 5 del mes que pertoqui i es farà el prorrateig de les pagues extres.

Els sindicats també han explicat que una vegada que se superin els 430.000 euros de facturació, es pagarà el 25% del deute pendent; quan es realitzin entre 400.000 i 420.000 euros de facturació, s’abonarà als treballadors el 12,5% i hi haurà un mínim garantit del 8% si al mes d’abril no s’ha arribat a la facturació prevista.

Des de CCOO han valorat positivament el pacte que ha possibilitat el desbloqueig de la vaga, però es mostren “expectants al compliment dels diferents acords, ja que l’empresa, al llarg dels darrers tres anys, ha incomplert sistemàticament tots els pactes anteriors”. “Creiem que l’empresa és viable. El que cal és gestionar-la millor”, diuen, i remarquen que “una vegada més, queda demostrat que per als treballadors l’única forma de fer respectar i aconseguir drets és mitjançant la negociació, la pressió i l’organització”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram