Un dels moments de la inauguració de l’exposició. Foto: ERC

Havia de ser una exposició sobre els 20 anys d’història d’ERC al municipi, que recorregués tots els centres cívics de Santa Perpètua, però ja no serà possible. La junta de Portaveus ha decidit no cedir-los els espais, perquè consideren que amb la mostra “s’estarien polititzant els centres cívics”.

L’alcaldessa, Isabel García, assegura a Línia Vallès que “els partits polítics poden fer les activitats que vulguin, sempre que siguin puntuals”. “Nosaltres els hem dit que poden inaugurar l’exposició, però quan acabi el dia han de recollir-la. No pot estar dues setmanes en cada centre cívic, com ells pretenen, perquè no volem que cap sigla política incomodi els usuaris”, diu, afegint que “els partits tenim les nostres seus per fer aquest tipus d’actes”.

Des d’ERC no ho veuen de la mateixa manera i acusen l’equip de govern d’atacar la llibertat d’expressió amb la seva decisió.

El portaveu d’ERC, Pol Altayó, remarca que “la decisió de l’equip govern de no permetre, un dia abans de la seva inauguració, una exposició sol·licitada el juliol passat i d’acord al procediment habitual, respon a una actitud inacceptable, subjectiva i intolerant”.

Altayó ja ha anunciat que esgotaran totes les vies jurídiques i democràtiques per poder portar a terme la mostra com estava prevista i assegura que presentaran una queixa al Síndic de Greuges, perquè considera que “la realització d’una exposició històrica no pot estar condicionada per les eleccions”.

L’alcaldessa recorda que el municipi no té reglament que reguli els espais municipals i que quan ERC estava al govern es va viure una situació similar. “ERC va prendre exactament la mateixa decisió que nosaltres”, remarca García.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram