Una de les reunions de la PAH de Granollers. Foto: PAH Granollers

La PAH de Granollers alerta que hi ha “màfies” que cobren diners a famílies sense habitatge per ajudar-los a ocupar un pis. Segons fonts de la plataforma consultades per Línia Vallès, aquestes xarxes estarien cobrant entre 200 i 600 euros en funció de si l’habitatge té serveis d’aigua, electricitat o gas.

Actualment no se sap quantes famílies han passat per aquesta situació, ja que la PAH remarca que quan aquestes persones acudeixen a la plataforma “no se’ls pregunta com han accedit a l’habitatge”. “Per nosaltres tots els afectats són iguals i tenen els mateixos drets: els ajudem sense preguntar”, diuen des de la PAH, però calculen que n’hi podrien haver un mínim de 10.

Des de la PAH de Granollers rebutgen “absolutament” les pràctiques d’aquestes “màfies” i consideren que “són possibles perquè els poders públics no satisfan les necessitats d’habitatge de la ciutadania, cosa que fa que un dret es converteixi en un negoci”.

Per contra, la PAH recorda que en el seu cas també s’ocupen pisos, però d’una manera molt diferent. En primer lloc, evidentment no cobren per ajudar les famílies a fer-ho i, a més, comproven “si aquestes persones tenen la necessitat constatada pels serveis socials de l’Ajuntament”. Per últim, només s’ocupen pisos “que siguin propietat d’entitats bancàries”.

Unes pràctiques totalment contràries a les d’aquestes xarxes il·legals, que també actuen a altres municipis de la comarca, on s’han detectat contractes falsos de lloguer amb el nom i el DNI de l’arrendador inventats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram