Un dels espais dels renovats jardins de Can Guitart. Foto: Toni Torrillas

Els jardins del carrer València canvien de nom i canvien d’imatge. A partir d’ara es diran jardins de Can Guitart en record de la fàbrica tèxtil que hi va haver fins als anys setanta a la zona. El canvi de nom, que s’ha consensuat amb els veïns, no afectarà cap resident, perquè aquest és un espai que no té cap adreça postal.

Segons el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps, “el primer que es fa per donar-li un nom a un indret és mirar si hi ha algun element del patrimoni de la ciutat que ens permeti identificar l’espai” i justifica la decisió assegurant que “Can Guitart és un nom que segurament estava en desús i que molta gent ja no coneixia. S’hauria acabat perdent”.

L’actuació als jardins s’ha dut a terme en una superfície total de 3.550 m2, dels quals 2.025 m2 corresponen a paviments i 1.336 m2 a parterres vegetals. L’obra, pressupostada en 350.000 euros, amb IVA inclòs, ha rebut l’aportació de 300.000 euros de la Diputació de Barcelona.

NOVES ACCIONS
L’artista resident a Roca Umbert, Pau Farrell, serà un dels primers dinamitzadors dels reformats jardins de Can Guitart. L’artista treballarà directament amb veïns i entitats del barri per concretar una proposta artística per a l’espai.

La proposta parteix de zero i es preveu que es materialitzi a les diferents parets que envolten l’espai. Segons fonts de l’Ajuntament, s’utilitzaran diferents recursos i disciplines artístiques, cosa que suposarà la implicació de diferents col·lectius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram