Trobada entre l’alcalde i els treballadors de JEM i MKB. Foto: Ajuntament

El conflicte entre els 45 treballadors de les indústries metal·lúrgiques JEM i MKB i la direcció segueix obert, tot i que ara també ha entrat en escena l’alcalde de Martorelles. Després de reunir-se amb els treballadors i de conéixer les seves demandes, l’alcalde Romuald Velasco mediarà en el conflicte i ha deixat entreveure la possibilitat de “congelar els impostos que aquestes empreses han de pagar al consistori fins que la situació millori”. Velasco remarca que “els treballadors han fet un esforç molt important durant anys i ara li toca a l’empresa fer el mateix per posar els pagaments al dia”.

La direcció de JEM i MKB, de la família Morell, manté un conflicte amb els seus empleats perquè es nega a fer efectius els pagaments pendents, fet que ha motivat la vaga indefinida convocada pels treballadors des del 7 de gener.

El responsable d’Acció sindical, Fidel Corón, assegura que l’empresa acumula un deute salarial per treballador d’uns 3.000 euros, que corresponen a nòmines des del 2011, a més de la de desembre del 2014 i la paga extra de Nadal. Segons Corón, l’empresa els ha comunicat que “la situació econòmica és molt greu i que els treballadors havien de fer més hores”, però sense garantir el cobrament de les nòmines. “No reprendrem l’activitat fins que no estiguem al dia dels salaris”, conclou Corón.

De moment, el 90% de la plantilla ha secundat la vaga indefinida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram