Granollers creu que la indústria és la culpable de la contaminació. Foto: Arxiu

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Granollers creu que la principal raó de l’excés de contaminació, que es produeix alguns dies de l’any, “és una activitat industrial que està situada al nord de la ciutat”, tot i que no pot concretar-ne l’origen.

La composició de les partícules recollides en l’estació de control situada davant del Palau d’Esports des del setembre de l’any 2008 i les condicions meteorològiques en les quals es van produir els episodis que van suposar la superació dels límits marcats per la Unió Europea, com la direcció del vent, apunten cap a una activitat industrial i no tant a altres possibles fonts, com el trànsit o les calefaccions.

Tot i aquesta hipòtesi, des de l’Ajuntament consideren “molt important” tenir l’informe final de l’estudi elaborat pel consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per poder prendre les mesures que permetin resoldre la situació.

EL TREBALL DE LA COMARCA
Els vuit municipis inclosos dins la zona especial de protecció de l’ambient atmosfèric de la comarca ja s’han posat d’acord amb el Consell Comarcal per elaborar un pla de millora de la qualitat de l’aire.

L’objectiu del document és definir mesures per a la reducció de la pol·lució l’any 2020, pel que fa als principals contaminants, com les partícules i els òxids de nitrogen. Es tracta, doncs, del primer pla d’aquest tipus d’abast supramunicipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram