Mobilització dels treballadors d’Alstom dimarts passat. Foto: CCOO

Els treballadors de l’empresa de transports Alstom exigeixen a la direcció de la companyia que compleixi els acords als quals van arribar el juliol passat. Per aquest motiu, dimarts i dimecres van protagonitzar una vaga que els va portar a manifestar-se davant la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i del Parlament de Catalunya.

Fa cinc mesos, la direcció i el comitè d’empresa d’Alstom van arribar a un acord per reduir els afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) dels 193 previstos inicialment a 130. Els acomiadaments havien de ser el resultat de prejubilacions i baixes voluntàries. Aquest acord també incloïa recuperar el conveni col·lectiu pactat pels treballadors, que substitueix el sectorial i estableix un increment salarial del 0,6% fins a l’any 2017 i indemnitzacions de 45 dies per any treballat per als empleats acomiadats.

Ahir mateix, els representants dels treballadors tenien una cita amb la direcció i la Conselleria d’Empresa per tractar la problemàtica, però poc abans de la trobada van rebre una trucada preocupant dels companys de la planta: deu treballadors havien estat acomiadats. Segons segueixen detallant fonts sindicals, davant d’aquest fet els treballadors es van plantar i la fàbrica va quedar “bloquejada”.

Per tot plegat, les mateixes fonts asseguren que “s’han trencat les relacions” amb l’empresa i que portaran al Contenciós Administratiu l’arbitratge, a banda de limitar-se a complir estrictament el conveni. Passades les festes nadalenques decidiran properes accions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram