Dones de la Taula d’Igualtat. Foto: Ajuntament de Granollers

Un any més la comarca va mostrar el seu rebuig a la violència masclista en el Dia Internacional de la No-Violència contra les Dones. Dimarts passat, els municipis del Vallès Oriental es van adherir al manifest del 25 de Novembre i van portar a terme diferents actes de conscienciació vers aquesta problemàtica.

La tarda de dimarts a Granollers va estar protagonitzada per una performance a càrrec de la Taula d’Igualtat d’Oportunitats i per l’encesa d’espelmes en record de totes les víctimes de la violència de gènere.

A Mollet, regidors i treballadors municipals van sortir a les portes de l’Ajuntament per escoltar el manifest que es va llegir simultàniament a molts municipis de Catalunya. Un manifest dirigit, sobretot, als joves, a les dones i a la gent desprotegida, que són els que pateixen més aquesta xacra social.

A Montornès, més d’un centenar de persones va construir un mosaic amb el missatge Trenquem el silenci. En principi s’havia de portar a terme als jardins de l’Ajuntament, però la pluja va obligar a fer-ho al Teatre Municipal.

La Llagosta, amb una concentració de ciutadans al Nou Casal, Caldes de Montbui, amb un documental i una exposició sobre la dona, i les Franqueses, amb el Cicle de tallers de microviolències del dia a dia, són alguns dels municipis que també es van mobilitzar a la comarca per conscienciar la ciutadania sobre una xacra social que enguany a Catalunya ja ha registrat 14 dones mortes, 10 més que en tot l’any 2013.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram