Moment de la signatura del conveni. Foto: Consorci

L’empresa Grífols dedicarà 106.000 euros a la rehabilitació del camí fluvial del Tenes i l’estudi del retorn de la llúdriga a la zona. Així ho han acordat al conveni de col·laboració que han signat, aquesta setmana, el vicepresident de la divisió industrial de la farmacèutica, Carlos Roura, i el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, Sergi Mingote.

L’acord té una durada de quatre anys, de 2014 a 2018, durant els quals Grífols realitzarà anualment una aportació econòmica de 26.500 euros. “Aquesta col·laboració serà cabdal per poder tirar endavant l’aposta de connectivitat del Tenes que volem desenvolupar des del Consorci”, ha anunciat Sergi Mingote.“Volem obrir el camí fluvial del Tenes des del seu inici i fins a Montmeló, on té lloc el seu aiguabarreig amb el Besòs, com ja es va fer amb el Congost”, ha precisat.

El camí fluvial del Tenes té un recorregut de prop de 31km de longitud i la seva obertura permetria connectar directament amb el camí fluvial del riu Besòs, que arriba fins al mar (Sant Adrià de Besòs), així com amb els dels rius Mogent i Congost.

Carlos Roura s’ha mostrat molt satisfet amb aquest conveni i ha remarcat que “a la planta de Nord Carolina, als Estats Units, tenim un espai protegit per a la conservació de la biodiversitat de la fauna i flora”. Al polígon industrial de Parets del Vallès, Grífols no disposa d’un espai natural propi, però “aquest conveni ens dóna la possibilitat de contribuir a la conservació de la biodiversitat amb la millora del nostre entorn fluvial, que ha de gaudir la ciutadania en el seu conjunt”, ha conclòs Roura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram