Els bancs seran sancionats si tenen pisos buits sense justificar. Foto: Arxiu

Després de gairebé un any que la Junta de Govern aprovés sancionar les entitats bancàries que tinguessin pisos buits durant dos anys de manera injustificada, l’Ajuntament assegura que les primeres sancions començaran a posar-se a partir del mes de desembre.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Terrades, va afirmar, al darrer ple municipal, que el consistori “ha detectat un total de 21 habitatges buits sense justificar en mans dels bancs”. Els propietaris d’aquests pisos tenen fins al mes vinent per oferir-los a la societat municipal Granollers Promocions que s’encarregarà de gestionar el lloguer. Si no ho fan, seran sancionats. Les multes poden arribar als 900.000 euros i, en el cas que l’incomplient continués, el consistori podrà imposar una altra multa per un import màxim de 180.000 euros, el 20% de l’import de la primera sanció. Com a màxim, les entitats podran ser multades tres cops sempre que no compleixin els requeriments que els faci l’Ajuntament.

Des del Consistori es considera que “les accions que es van portar a terme l’any 2013 per facilitar que el parc d’habitatges, propietat dels bancs, es posés a lloguer en unes condicions socials, no han estat suficients tot i l’elevada demanda d’habitatge social que existeix a la ciutat”. És per aquest motiu que el govern tirarà endavant amb les sancions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram