Una de les vagues dels treballadors d’Imesapi. Foto: CGT

La nova concessionària del servei d’enllumenat públic de Granollers, Sece, haurà d’incorporar els 13 treballadors d’Imesapi, l’antiga adjudicatària. Així ho expressa un acte judicial, després que els sindicats CNT i CGT demanessin que s’executés la sentència del passat mes de març que ja reconeixia aquest dret als treballadors.

La subrogació d’aquests treballadors estava prevista al conveni col·lectiu de Sece, però l’Ajuntament no la va incloure quan va treure a concurs el servei. La sentència del març passat donava la raó als treballadors i Imesapi els va donar de baixa de la Seguretat Social, tot i que no es van incorporar a Sece. Segons la nova resolució judicial, l’empresa no hauria presentat “cap motiu seriós i rigorós que expliqui l’incompliment de la sentència”, per això l’emplaça a readmetre els 13 treballadors afectats. A més, obliga a Sece que aquestes subrogacions es facin amb caràcter retroactiu, cosa que suposarà que s’hagin de fer els contractes amb data del març passat.

Des del sindicat CNT reclamen a l’Ajuntament que intervingui perquè es compleixi la sentència i li exigeix que s’incorporin les subrogacions de les plantilles en les futures adjudicacions dels serveis públics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram