Manifestació davant Princelandia Granollers. Foto: Tanquem Princelandia

Prop d’un centenar de ciutadans es va concentrar dissabte passat davant del nou espai Princelandia de Granollers. Amb el lema Tanquem Princelandia, els ciutadans van rebutjar un espai que consideren que representa “un model educatiu marcadament sexista i generador de desigualtats”.

Princelandia es defineix com un centre d’oci amb una temàtica: el món de les princeses. Que el rosa sigui el color imperant del local, els mobles platejats i els tocadors amb miralls, així com l’oferta de tractaments de bellesa, passis de models i maquillatge per a nenes de 5 a 12 anys, han fet que sorgeixi un sentiment de rebuig d’alguns col·lectius. Els opositors d’aquest model d’oci asseguren que “és sexista, perpetua els rols socials entre homes i dones i continua potenciant l’estereotip de la dona oprimida”.

Durant l’acció es van repartir comunicats i es va dialogar amb vianants i usuàries de la franquícia, fent entrega del document a les persones responsables de l’establiment. La manifestació va continuar a la Plaça de la Porxada, on es va llegir un manifest, en el qual es critica el foment de la bellesa ideal i inassolible i les maneres de comportar-se establertes segons el gènere.

Els organitzadors van assegurar que seguirien fent accions per defensar “una educació antipatriarcal”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram