Festival de la Poesia de l’any passat. Foto: Heribert Gallardo

Un any més, Parets torna a ser l’epicentre de la poesia. I és que aquest dissabte a les sis de la tarda, el Teatre Can Rajoler acollirà la 27a edició del Festival de la Poesia, que organitza el Niu d’Art Poètic Parets amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Enguany, el certamen literari farà un homenatge a la figura del poeta català Joan Vinyoli (Barcelona 1914-1984), creador d’un estil poètic, de to indagatori, marcat per una personalitat vitalista i anhelant al llarg de la seva trajectòria.

Durant l’acte es recitaran les tres obres finalistes en la categoria de poesia inèdita: Hores baixes, de Maria Teresa Reyner, de Tordera; Com un quadre holandès, de Joan Carles González, de Mataró, i L’estendor, de Raimond Aguiló, de Reus. Però això no serà tot, perquè també hi haurà un temps dedicat als 11 participants de la categoria rapsode, que també recitaran les seves poesies. La majoria dels participants en aquesta categoria són residents a la comarca, excepte Manuel Sánchez-Villanueva, de Vilassar de Mar, i Maria Presentación Samaniego, Josep Criballès d’Orís i Baltasar Fonts, que són de Barcelona.

En aquesta edició s’entregaran sis premis en metàl·lic: tres de poesia inèdita, de 600, 300 i 200 euros i els mateixos imports per als tres primers en la categoria de rapsodes. La fi de festa serà a càrrec de la Coral d’adults de l’Escola Municipal de Parets.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram